- Puhdista ja huuhtele vadelmat huolellisesti, valuta hyvin.
- Kuori sitruuna, poista kaikki valkoinen osa sekä sitruunan siemenet hedelmästä.
- Lisää vadelmat, sitruunan hedelmäliha ja hunaja tehosekoittimeen, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito, sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos leivontakulhoon ja siirrä se jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
- Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto vadelma-sitruuna-seoksen joukkoon. Siirrä kulho pakastimeen.
- Vatkaa seosta puolen tunnin välein, kunnes se on koostumukseltaan pehmeää ja jäätelömäistä.
- Siirrä valmis jäätelö valmiiksi jäähdytettyyn astiaan. Säilytä pakastimessa.
Vinkki!
Lusikoi jäätelö jäähdytetyille lautasille tuoreiden vadelmien ja marenkien päälle. Koristele vadelmakastikkeella ja yrteillä. Lisää halutessasi kultajauhetta (saatavilla leivontatarvikeliikkeistä). Tarjoile heti!