Iraqi Qozi – Perinteinen riisiruoka karitsalla

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Qozi on herkullinen irakilainen riisiruoka, jota valmistetaan perinteisesti juhlatilaisuuksissa. Tämä herkullinen ruokalaji koostuu pehmeästä karitsanlihasta ja riisistä, jotka on keitetty maukkaassa liemessä. Tarjottaessa riisin päälle nostellaan mausteinen sekoitus vermicelliä, rusinoita ja karamellisoitua sipulia. Rakennetta ja makua saat lisäämällä paahdettuja manteleita tai cashewpähkinöitä.

Karitsankoivista valmistetun Irakilaisen Qozi – perinteisen riisiruoan karitsalla, reseptissä suosittelemme Bong Touch of Taste Kasvisfondia ja Ruskistettua salottisipulifondia vahvistamaan ruoan makua.

Resepti ja kuva on tuotettu yhteistyössä @foodbyzeinab kanssa.

Iraqi Qozi – Perinteinen riisiruoka karitsalla

Ainesosat

Noin 2 tuntia
4

annosta

KARITSAAN   
3 kpl karitsankoipea
1 kpl keltasipuli, jaettuna kahteen puolikkaaseen
1 kpl sitruuna, kuivattu
1 tl kurkumaa
0.5 tl currya
0.5 tl kardemummaa
1 tl Sevan Seitsemän maustetta
1 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
1 rkl Bong Touch of Taste Ruskistettu Salottisipulifondi
1 l vettä (tai vettä niin, että se juuri peittää lihan)
VERMICELLI   
2 kpl keltasipulia, viipaloituna
2 dl Vermicelliä (ohuta pastaa)
1.5 dl rusinoita
0.5 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
1 tl Sevan Seitsemän maustetta
1 tl currya
1 tl kardemummaa
  Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  Öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Huuhtele ja liota riisi.
  2. Laita lampaan koipi pataan muiden ainesten kanssa. Anna padan kiehua hiljalleen ja kuori pintaan nouseva sakka silloin tällöin.
  3. Pienennä lämpöä ja anna lihan kypsyä miedolla lämmöllä noin 1,5-2 tuntia.
  4. Kun liha on valmis, siivilöi liemi niin, että se on kirkasta.
  5. Keitä liotettu riisi liemessä, lisää suolaa tarvittaessa.

Vermicellit

  1. Paahda vermisellit ja kaada sitten kasvislientä ja vettä juuri sen verran, että vermisellit peittyvät.
  2. Keitä, kunnes vermicellit ovat imeneet kaiken nesteen.
  3. Paista viipaloitu sipuli öljyssä kunnes se on karamellisoitunut.
  4. Lisää joukkoon vermicellit, rusinat ja mausteet, paista hetki ja ota pannu pois liedeltä.

 Vinkkejä tarjoamiseen

  1. Paista lampaan koipia juuri ennen tarjoilua paistinpannussa pienessä määrässä öljyä, jotta pinta on rapea. Se antaa lihalle hyvän maun ja kivan koostumuksen.
Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
n. 60 min
arvosana (0)
0.0/5
30 minuuttia
arvosana (0)
0.0/5
60 min
Noin 1,5 tuntia
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi