Ankanrintaa appelsiinikastikkeessa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia.
Ainesosat
4
annosta
2 kpl ankanrintaa
2 kpl appelsiinia
1 rkl voita
1 tl sipulia, pilkottuna
1 tuoretta timjamia
1 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia
2 rkl balsamicoviinietikkaa
2 rkl raakasokeria
Lisukkeeksi:
perunoita, kasviksia ja salaattia
Valmistus
Leikkaa viiltoja ankan rasvakerrokseen, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Raasta yhden appelsiinin kuori. Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha irti lohkoina. Säästä appelsiinista jäävät osat.
Sulata kattilassa voi ja ruskista sipuli sekä appelsiinista jäljelle jääneet osat (runko). Kaada joukkoon fondi, viinietikka, sokeri ja timjami. Lisää 2 dl vettä ja anna liemen kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
Siivilöi ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja viinietikalla. Sekoita joukkoon raastettu appelsiinin kuori.
Paista ankanrinta nahkapuoli alaspäin 2 min., kunnes se on saanut kauniin värin. Käännä liha ja laita liha uuniin. Paista 150°C:ssa n. 15 min.
Ota ankka pois uunista ja anna sen levätä folion alla 10 min.
Leikkaa ankka viipaleiksi, asettele viipaleet lautasille ja kaada päälle kastiketta.
Koristele annokset appelsiiniviipaleilla. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat, kasvikset sekä salaatti.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.