1. Simpukat ovat arjen luksusta, jotka valmistuvat yllättävän helposti
Simpukoista luullaan, että ne ovat liian hienoja ja vaikeita valmistaa. Ne on oikeasti uskomattoman helppoja valmistaa itse ja lisäksi kohtuuhintaisia. Tässä on sinulle muutama vinkki kuinka onnistut näiden pienten ihanuuksien kanssa.
2. Puhdista simpukat
Kun valmistat tuoreita simpukoita, on tärkeää, että ne ovat vielä eläviä. Simpukoiden tulee aina olla kiinni ennen ruoaksi valmistamista. Jos simpukka on auki, napauta sitä. Jos simpukka menee kiinni, se on käyttökelpoinen. Avoimeksi jäävät simpukat pitää heittää pois. Sama koskee vahingoittuneita tai muuten huononnäköisiä simpukoita.
Kiinni olevat simpukat huuhdotaan, harjataan puhtaaksi ja niistä poistetaan levät ja muut mahdolliset roskat.
3. MSC-merkityt simpukat merten hyväksi
Tue kestävää kalastusta. Suosi tuoreita MSC-merkittyjä simpukoita.