Kala- ja äyriäiskoulu

Pyöreiden kalojen fileointi

Oletko kokeillut itse perata ja fileoida kalaa? Tällöin fileiden rakenteesta tulee kiinteämpää ja lopputulos kutkuttelee makuhermoja tuoreudellaan. Lisäksi se on kestävää, koska kalasta voi tällöin hyödyntää kaiken. Voit esimerkiksi hyödyntää kalan ruhon liemessä tai jauhaa pienet osat kalajauhelihaksi. Pyöreitä kaloja ovat esimerkiksi turska, ahven, kuha, makrilli, hauki ja tietenkin lohi.
Kalakoulu pyöreiden kalojen fileointi

Näin fileoit nk. pyöreät kalat, kuten turskan, ahvenen, kuhan, makrillin, hauen tai lohen:

Vaihe 1

Leikkaa kylkiruodot irti.

Pyöreiden kalojen fileointi vaihe 1

Vaihe 2

Tunnustele, missä kohtaa lihasruodot kulkevat.

Pyöreiden kalojen fileointi vaihe 2

Vaihe 3

Leikkaa ruotorivistö pois.

Pyöreiden kalojen fileointi vaihe 3

 

Vaihe 4

Poista nahka vetämällä veistä pitkillä viilloilla nahkaa pitkin.

Pyöreiden kalojen fileointi vaihe 4

 

Ajattele kestävästi – hyödynnä kalasta kaikki mahdollinen! Voit esimerkiksi keittää oman kalafondisi – katso täältä miten!

 

KATSO OHJEVIDEOMME TURSKAN FILEOINTIIN!

Relaterade recept

arvosana (0)
0.0/5
n. 25 min, josta 10 min suolaukseen
arvosana (0)
0.0/5
50 min
arvosana (0)
0.0/5
15
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
25
arvosana (0)
0.0/5
40
arvosana (0)
0.0/5
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi