Valmistusaika: n. 8 tuntia
Ainesosat:
1 kg paloiteltuja vasikanluita
1 kpl porkkanoita
2 kpl keltasipulia
¼ juuriselleriä
1 kpl murskattuja valkosipulinkynsiä
1 rkl tomaattipyrettä
10 kpl kokonaisia valkopippureita
5 kpl timjamin oksia
1 kpl laakerinlehtiä
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 225 °C:seen.
2. Laita luut uunivuokaan ja laita kuumaan uuniin. Paahda noin tunti.
3. Kuori ja huuhtele kaikki kasvikset, leikkaa isohkoiksi paloiksi.
4. Sekoita luita hieman ja lisää kasvispalat joukkoon. Paahda noin 30 min.
5. Lisää joukkoon tomaattipyre ja paahda vielä muutama minuutti.
6. Laita kaikki suureen pataan tai kattilaan ja lisää vettä, että kaikki ainekset peittyvät.
7. Keitä ja kuori syntyvä vaahto pois.
8. Lisää mausteet ja keitä/hauduta fondilientä alhaisella lämpötilalla 5-6 tuntia. Lisää välillä vettä.
9. Poista luut ja siivilöi liemi. Keitä lientä kokoon, kunnes se on maultaan vahvaa.