Suunnitteluapua

Lähtölaskenta voi alkaa

Voi kuulostaa tylsältä mutta onnistuneen juhlan salaisuus on esivalmistelu. Juhlien isäntänä tai emäntänä et voi vain seistä patojen vieressä vaan tärkeintä on, että ehdit seurustella vieraittesi kanssa ja nauttia. Annamme sinulle vinkkejä askel askeleelta miten voit aloittaa lähtölaskennan kohti kaikille ihanaa ja hauskaa juhlaa.

 

1 viikko aikaisemmin

Aloita varaamalla itsellesi juhlien suunnitteluaika noin viikko ennen varsinaista juhlapäivää. Kirjoita paperille muistilista suoritettavista tehtävistä.  Muistilista vähentää huolta ja stressiä siitä, että jotakin voisi unohtua. 

Kun luot illan menyytä, voit toimia itsellesi helpolla ja yksinkertaisella tavalla ja valita jonkun meidän kokoamistamme Uuden vuoden ehdotuksista. Olemme myös koonneet vinkkejä menuihin sopivista juomista. Älä unohda alkoholittomia vaihtoehtoja lapsille ja alkoholista kieltäytyville.  

Kirjoita menyyseen perustuva ostoslista. Merkitse muistiin mitkä raaka-aineet sisältyvät aterioihin ja kuinka paljon kutakin raaka-ainetta tarvitaan. Siten et voi unohtaa mitään raaka-ainetta. Ethän unohda servettejä, kynttilöitä ja muita illan koristeita. 

 

2 päivää aikaisemmin

Nyt juhla alkaa lähestyä, on aika tarkistaa taas muistilista. Mitkä ateriat voit esivalmistaa etukäteen, ehkä jälkiruoat? Voit myös tarkistaa, jos lihan täytyy marinoitua yön yli, pitääkö jotain sulattaa kylmässä, juomat on laitettava jäähtymään jne. Onko sinulla jäitä pakkasessa? Sinulla on tänään aikaa tehdä ja valmistaa nämä. 

 

1 päivä aikaisemmin

Yritä siivota juhlia edeltävänä päivänä. Tee tarvittaessa kierros pölynimurin kanssa tai pyyhi pölyt juhlapäivänä mutta jätä yleissiivous ja järjestely edelliseen päivään. Tarvitset energiaa juhlailtaan!

Tuleeko juhliin lapsia? Ota esille elokuvia, palapelejä, namuja ja pelejä. Iloiset lapset = Iloiset vanhemmat.

Siivoa eteinen ja katso, että siellä on tarpeeksi hengareita ja tilaa naulakossa takeille ja ulkovaatteille. Valitse jopa musiikki etukäteen.

 

Uuden vuoden aatto!

Kata pöytään liina ja astiat aamulla valmiiksi. Aloita ruoalla, jonka valmistukseen menee eniten aikaa tai tee ne ruoat tai ruoanvaiheet, jotka voidaan tehdä muutamaa tuntia aikaisemmin kylmään. Ethän unohda itseäsi keskellä kaikkea! Varaa itsellesi vähintään tunti aikaa siistiytymiseen ennenkuin vieraat tulevat. Muista myös syödä jotain, että jaksaisit. Sitten onkin aika valmistautua hienoksi ja toivottaa kaikki tervetulleiksi hyvällä juomalla. Nyt juhla voi alkaa!