Ruokalaskuri
Kuinka paljon vieraat oikeastaan syövät?
Jos olet tarjoamassa vieraillesi kolmen aterian päivällisen, voit varata lihaa 150-175 g henkilöä kohden. Jos lihassa on luu mukana, varaa 175-200 g henkilöä kohden.
Jos taas tarjoat vieraillesi kolmen tai useamman aterian kokonaisuuden seisovasta pöydästä, riittää henkilöä kohden 125 g lihaa, kalaa tai lintua. Kylmänä lihaleikkeleinä tarjottavan lihan määrä on noin 100 g henkilöä kohden.
Muita lisäkkeitä seisovassa pöydässä varataan 250-350 per henkilö, kun taas kolmen ruokalajin päivällisessä noin 200 g henkilöä kohden on hyvä määrä.
Muuta muistettavaa: Mihin aikaan päivästä juhlat ovat ja kuinka nälkäisiä vieraat silloin ovat? Ovatko syömään tulevat juhlijat naisia vai miehiä, nuoria vai vanhempia? Onko ryhmässä paljon lapsia, jolloin ruoan tarvemäärää voidaan pienentää? Jos tarjolla on jokin ruokalaji, joka on erityisesti lasten suosiossa, kannattaa varata sitä suhteessa enemmän.