Riista, Vuokaruoka
Betyg:
Annokset: 10
Ainesosat
- Pohja:
- 150 g margariinia
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 60 g grahamjauhoja
- 4.5 rkl ruisleseitä
- 1 kpl kananmunia
- Täyte:
- 100 g kylmäsavuporoa, esim. leikkeleenä
- 1.5 kpl punasipulia, hienonnettuna
- 70 g palsternakkaa, suikaloituna
- 120 g lanttua, suikaloituna
- 100 g porkkanaa, suikaloituna
- 120 g kantarelleja, pilkottuna
- mustapippurirouhetta
- tuoretta timjamia maun mukaan
- tuoretta salviaa maun mukaan
- tuoretta rosmariinia maun mukaan
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kpl kananmunia
- 2 rkl Bong Touch of Taste Riistafondia Kantarellilla
- 2 dl juustoraastetta, esim. emmentalia
Valmistus
Pohja:
- Valmista piirakkapohja nyppimällä huoneenlämpöinen margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
- Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää piirakkavuokaa.
Täyte:
- Suikaloi poronpaisti ja kasvikset. Kuullota kasvikset öljyssä pannulla kevyesti.
- Mausta mustapippurilla ja yrteillä maun mukaan, lisää hunaja joukkoon ja sekoita.
- Yhdistä seokseen porosuikaleet. Laita täytteen ainekset tasaisesti pohjalle.
- Sekoita kermaan creme fraiche, kananmunat ja juustoraaste sekä fondi.
- Kaada seos vuokaan.
- Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.