Joulu, Jälkiruoka

Vadelma-semifreddo

Vadelma-semifreddo -reseptissä et tarvitse Touch of Taste -fondia. Joskus on vain parempi ilman. Touch of Taste – fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste – fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    30 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • 150 g pakastevadelmia
    • 2 rkl sokeria
    • 2 rkl juoksevaa Acacia-hunajaa
    • 2 rkl sitruunan mehua puristettuna
    • 2 kananmunaa
    • 0,75 dl sokeria
    • 125 g tuorejuustoa
    • 1 dl vispikermaa

    Valmistus

    1. Lisää vadelmat, sokeri ja sitruunan mehu kattilaan, kiehauta samalla sekoittaen.
    2. Ota kattila liedeltä ja survo vadelmien rakenne rikki. Siirrä seos sivuun ja anna jäähtyä.
    3. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset omiin astioihinsa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
    4. Vatkaa erillisessä astiassa vispikerma.
    5. Vatkaa valkuaiset omassa kulhossa marengiksi. Sekoita keskenään keltuais-tuorejuustoseos sekä vadelmakompotti, lisää joukkoon vispikerma ja kääntele lopuksi sekaan valkuaiset.
    6. Lusikoi seos pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia.

    Vinkki – viimeistele jälkiruoka paahdetulla valkosuklaalla. Paahda valkosuklaata uunissa 150° asteessa n. 10 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Anna jäähtyä, murskaa karkeaksi ja ripottele semifreddon päälle.

    Vegaanisen version saat, kun keität vadelmakompotin (ilman hunajaa) ja jäädytät sen. Sekoita vegaanisen crème fraichen kanssa. Lusikoi tarjoiluastioihin ja viimeistele murskatulla vegaanisella valkosuklaalla.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET