Jälkiruoka

Paahdettu marenkikakku sitruunakermalla

Paahdettu marenkikakku sitruunakermalla -reseptissä et tarvitse Touch of Taste -fondia. Joskus on vain parempi ilman. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeisteillä lopuksi ruokaan herkullisen vivahteen lorauksella fondia. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka fondia ja mausta kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 6

    120 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • Marenkipohja:
    • 4 kananmunan valkuaisia
    • 2 dl hienosokeria
    • 1 rkl vaniljasokeria
    • 1 rkl maissitärkkelystä
    • 1 tl omenasiiderietikkaa
    • 1 vuoka, 24 cm
    • voita, vuoan voiteluun
    • Täyte:
    • 1.5 dl vispikermaa
    • 1.5 dl lemoncurd-tahnaa
    • 1 rasia vadelmia
    • tuoreita yrttejä, kuten sitruunamelissaa ja minttua
    • pistaasipähkinöitä, kuorittuna ja hienonnettuna

    Valmistus

    Marenkipohja:
    1. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Aloita vatkaaminen hitaalla nopeudella ja lisää vähitellen nopeutta vatkaimeen.
    2. Kun valkuaiset alkavat vaahtoutua, ala lisäämään vähitellen sokeria valkuaisten joukkoon.
    3. Marenkivaahdon ollessa kovaa, sekoita joukkoon vaniljasokeri, maissitärkkelys ja omenasiiderietikka.
    4. Siirrä marenkivaahto voideltuun kakkuvuokaan.
    5. Siirrä kakkuvuoka paistumaan 225 asteiseen uuniin. Laske lämpötila uuniin laittaessa 125 asteeseen ja paista 1,5 tuntia. Anna valmiin marengin jäähtyä ja irrota vuoasta.

    Täyte:
    1. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää lemoncurd ja vatkaa, kunnes vaahto on kovaa.
    2. Laita marenkipohja tarjoiluastialle, nosta sitruunakerma pohjan päälle, lisää marjat ja yrtit sekä halutessasi pistaasipähkinät.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET