1.
Laita keitetty hummeri leikkuulaudalle selkä ylöspäin. Ojenna pyrstö suoraksi.
2.
Työnnä veitsen kärki selkäpanssarin ”ristin” läpi. Paina veitsi lujasti pohjaan ja leikkaa pyrstö halki.
3.
Käännä hummeri ja leikkaa vartalo pyrstön tapaan.
4.
Poista vatsalaukut molemmilta puolilta. Poista suolet tarvittaessa.
5.
Avaa sakset leikkaamalla tai veitsellä lyöden. Pähkinänsärkijä tai vasara on myös hyvä apuväline. Tee sama nivelille, jolloin pääset käsiksi herkulliseen saksilihaan. Hummerihaarykka on täydellinen väline, päästäkseksi kaikkiin sopukoihin ja kätköihin.
6.
Ota pyrstö ulos.
7.
Hummerivoi ja mäti (jos hummeri on naaras) ovat oikeita herkkuja, joten huomaathan ottaa ne talteen.
8.
Kaikki osat ovat syötäviä, kun vatsalaukku on poistettu. Huomaathan, että myös jaloissa on paljon syötävää. Nyt ovat kaikki keinot sallittuja – suu, hampaat tai hummerihaarukka – ettei yksikään makupala jäisi nauttimatta.