
1/8
Laita keitetty hummeri leikkuulaudalle selkä ylöspäin. Ojenna pyrstö suoraksi.

2/8
Työnnä veitsen kärki selkäpanssarin “ristin” läpi. Paina veitsi lujasti pohjaan ja leikkaa pyrstö halki.

3/8
Käännä hummeri ja leikkaa vartalo pyrstön tapaan.

4/8
Poista vatsalaukut molemmilta puolilta. Poista suolet tarvittaessa.

5/8
Avaa sakset leikkaamalla tai veitsellä lyöden. Pähkinänsärkijä tai vasara on myös hyvä apuväline. Tee sama nivelille, jolloin pääset käsiksi herkulliseen saksilihaan. Hummerihaarukka on täydellinen väline, päästäkseksi kaikkiin sopukoihin ja kätköihin.

6/8
Ota pyrstö ulos.

7/8
Hummerivoi ja mäti (jos hummeri on naaras) ovat oikeita herkkuja, joten huomaathan ottaa ne talteen.

8/8
Kaikki osat ovat syötäviä, kun vatsalaukku on poistettu. Huomaathan, että myös jaloissa on paljon syötävää. Nyt ovat kaikki keinot sallittuja – suu, hampaat tai hummerihaarukka – ettei yksikään makupala jäisi nauttimatta.